Home » Verkoopseizoen De Bijenhoek van start

Verkoopseizoen De Bijenhoek van start

In De Bijenhoek heeft wethouder Marc Teutelink op dinsdagavond 27 juni het officiële startsein gegeven voor het verkoopseizoen. Hij deed dit door in de buurttuin de vlag te hijsen.

In De Bijenhoek vindt vanaf nu weer elke maandag tussen 15.00 en 16.30 uur en donderdag tussen 18.30 en 20.00 uur de verkoop plaats van groente, fruit, bloemen, kruiden, jam en honing. Alles is biologisch en duurzaam geteeld op eigen grond. De prijzen zijn redelijk en kunnen concurreren met die in de supermarkt, omdat de tuin uitsluitend door vrijwilligers wordt gerund.

Komende donderdag is er onder meer andijvie, sla, snijbieten, worteltjes, lente-ui en palmkool verkrijgbaar. Ook kunnen mensen aalbessen plukken (graag zelf bakjes en zakjes hiervoor meenemen). Behalve honing is er ook propoliszalf en kaarsjes van bijenwas te koop. Verder is er veel keuze in heerlijke zelfgemaakte jams, chutneys, sambal en courgette in zoetzuur.

De 3500 m2 grote buurttuin aan de Boswinkelbeekweg 105 aan de rand van het Enschedese Helmerhoek bestaat uit een bijenstal (met bijenkasten), een moes-, bloemen-, en kruidentuin, boomgaard, bloemenpluktuin, fruitbomen, bessenhoek, pompoenheuvel, mini-bieb, insectenhotel en een vleermuishotel. Daarnaast zijn er kweekbakken voor compact-moestuinieren. Behalve wethouder Teutelink namen ook leden van de stadsdeelcommissie, wijkraden en ambtenaren een kijkje in De Bijenhoek.

Home » Verkoopseizoen De Bijenhoek van start
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram