Home » Kom buurten in De Bijenhoek

Kom buurten in De Bijenhoek

De Bijenhoek nodigt wijkbewoners en andere belangstellenden uit om tijdens Burendag op zaterdag 23 september een kijkje te komen nemen en eventueel de handen uit de mouwen te steken in de buurttuin. Tussen 10 en 14 uur zijn er diverse leuke activiteiten en staat de koffie klaar aan de Boswinkelbeekweg 105 in de Enschedese wijk Helmerhoek.

“Zo kunnen belangstellenden helpen met het maken van bewegwijzering in de tuin, lichte tuinwerkzaamheden en het verplaatsen van de compostbak”, vertelt secretaris Arja ten Thije van De Bijenhoek. “Of bloemschikken met gewassen uit de tuin onder het motto ‘Maak een bloemetje voor je buur’. Kortom, er is voor elk wat wils. En wie uitsluitend een kijkje wil nemen, is eveneens van harte welkom.”

Het belooft zaterdag 23 september dus een gezellige Burendag te worden met koffie, thee en zelfgebakken taart voor de bezoekers van De Bijenhoek. Tussen 11 en 13 uur zorgt Ruud Souverijn met livemuziek voor nog meer sfeer. Er zijn tuinvrijwilligers aanwezig voor een praatje of om informatie te geven.

Want nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom in de buurttuin. Zij zorgen voor het onderhoud en verkopen in het zomerseizoen de oogst op maandag tussen 15.00 en 16.30 uur en op donderdag tussen 18.30 en 20.00 uur. Alles is biologisch en duurzaam geteeld en de prijzen zijn concurrerend met die in de supermarkt.

De 3500 m2 grote Bijenhoek bestaat uit een bijenstal (met bijenkasten), een moes-, bloemen-, en kruidentuin, boomgaard, bloemenpluktuin, fruitbomen, bessenhoek, pompoenheuvel, mini-bieb, insectenhotel en een vleermuishotel. Daarnaast zijn er kweekbakken voor compact-moestuinieren.

Home » Kom buurten in De Bijenhoek
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram