Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Slasoorten

Slasoorten

Kropsla Milan

Milan is een ras dat zeer grote stevige kroppen sla geeft. Dit ras schiet niet snel door, doorschieten betekent dat ze geen krop maken maar omhoog groeien.

Zaaitijd: vanaf maart kan bijna alle kropsla gezaaid worden, dit ras is geschikt voor zowel de lente-, zomer -, als herfstteelt. Zaai niet teveel ineens, beter om de drie weken iets zaaien, zodat er steeds sla aanwezig is. Zodra de plantjes vijf centimeter hoog zijn, kunnen ze worden uitgeplant op 30 x 30 cm.
Standplaats: zonnig tot half schaduw.
Bemesting: normale bemesting van compost en stalmest of koemestkorrels.
Oogsten: wanneer de kroppen stevig aanvoelen.

IJssla Barcelona

De Barcelona is van tuinderskwaliteit en geeft volle kroppen ijsbergsla. IJsbergsla is wat knapperiger dan gewone sla en is ook nog redelijk, goed te bewaren in de koelkast.

Zaaien: De Barcelona is in tegenstelling tot andere ijsbergsla rassen al vroeg te zaaien. Vaak kan ijsbergsla niet tegen koude. Deze Barcelona wel en kan vanaf half maart tot juli gewoon buiten worden gezaaid. Uitdunnen of verplanten zodra de plantjes vijf centimeter hoog zijn. Na het uitplanten sproeien en ook de eerste tijd bij droog weer, de grond regelmatig vochtig houden.
Bemesting: Compost, stalmest of gedroogde koemestkorrels.
Oogsten: als de krop stevig aanvoelt.

Turkse sla

Turkse sla heeft een omhoog groeiende krop. Deze sla kan ook gestoofd worden gegeten, met een beetje nootmuskaat erover. Een andere manier van oogsten die ook wordt toegepast, is de buitenste malse bladeren oogsten en de krop nog even laten doorgroeien.

Zaaitijd: april tot augustus. Uitplanten als de plantjes ca. 5 cm hoog zijn.
Standplaats : zonnig, vaak en veel water geven, vooral bij droogte.
Bemesting:  Veel compost, stalmest , koemestkorrels.
Oogsten: als er een mooie lange en stevige krop in zit.

Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Slasoorten
Actuele informatie over de activiteiten is te vinden op de facebookpagina en de website van Helmerhoeknieuws.
© 2021 Stichting de Bijenhoek
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram