In het voorjaar gezaaide rabarber kun je in het najaar uitplanten, maar het duurt dan nog wel een paar jaren voor het een sterke plant is om van te kunnen oogsten.
Daarom is een stuk van een plant planten een beter idee. Op iedere moestuin komt wel rabarber voor, vaak worden de planten te groot en kan er gerust een stuk worden afgestoken.
Maak een ruim gat in de tuin en voeg goed wat organische mest en compost toe. Plant in dit gat het stuk van de rabarber, zó diep dat de neuzen van de plant, daar waar ze gaan uitlopen, net boven de grond blijven en schep de grond om de plant en druk dit goed aan. Rabarber is een echte mestliefhebber en ieder voorjaar dient een goede greep vol mest te worden toegediend.
Het eerste jaar na het planten moet je er nog niet teveel van verwachten, het is beter om het eerste jaar niet te oogsten, zodat de plant eerst sterk kan worden.
Rabarber is er in meerdere soorten van groene- tot rode stelen. Vaak worden de soorten met rode stelen aangeprezen, omdat deze minder zuur zouden zijn. Welke je ook kiest, er moet altijd suiker bij, tijdens het bereiden.
Vroeger zei men dat je rabarber niet na de langste dag (21 juni) meer mocht oogsten, ivm het oxaalzuur in de plant. Anderen zeiden dat het beter was voor de plant om de bladeren te laten afsterven als voeding voor de plant. Tegenwoordig wordt daar niet zo nauw meer naar gekeken, zolang je maar niet te vaak rabarber eet, teveel oxaalzuur kan botontkalking veroorzaken.