Palmkool Cavolo Nero
Palmkool is voor velen nog een onbekende groente, welke het hele seizoen door kan worden gegeten. Het is een oud soort bladgroente die op alle gronden kan worden gekweekt. De naam palmkool heeft het te danken aan de typische palmvorm zoals deze plant groeit met smalle kroezige bladeren. Bij het bereiden de nerven uit het blad verwijderen, daarna kan het gegeten worden als boerenkool, maar ook kun je het roerbakken of zoals in Portugal als soep worden gegeten.
Zaaitijd: van half april tot half juni buiten in de volle grond. Uitplanten als de plantjes ca. 15-20 cm hoog zijn, plant ze op 50 cm afstand van elkaar en houdt 60 cm tussen de rijen aan. Het worden hoge planten waarvan je steeds de onderste bladeren plukt.
Bemesting : ook bij weinig bemesting groeit de plant nog redelijk, geef gerust wat stalmest of koemestkorrels.
Standplaats: zonnig tot half schaduw
Oogsten: vanaf eind zomer voor roerbakken of in de herfst en winter om het als stamppot boerenkool te eten.