Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Boerenkool

Boerenkool

Boerenkool Reflex F1

Boerenkool staat bekend als wintergroente en is er in diverse soorten te krijgen.

Vroeger zag je al vaak dat de boerenkool de hele winter op het land stond, daarvoor moet je wel een winterharde soort hebben. Er zijn namelijk ook soorten als herfstboerenkool, deze moet je oogsten na de eerste vorst. Reflex is een echte winter boerenkool, met grote forse planten, donkergroen, kroezend blad, welke dus de hele winter op het land kan blijven staan, maar wel al vanaf de late herfst kan worden geoogst.

Boerenkool hoort eerst vorst te hebben gehad, door de vorst wordt het zetmeel in de plant omgezet in suikers, waardoor de smaak van de boerenkool beter wordt.

Zaaitijd: vanaf half mei tot eind juni. Uitplanten als de plantjes 15-20 cm hoog zijn.
Standplaats : zon tot halfschaduw.
Bemesting:  boerenkool houdt wel van een kalkrijke grond, maar ook alleen met compost en koemestkorrels kan er prima worden geteeld.
Tijdens het planten een handje kalkmeststof in het plantgat, is niet verkeerd, om knolvoet tegen te gaan. Knolvoet is een misvorming van de steel bij de grond, een vervelende ziekte. Door regelmatig de kool op een andere plaats te zetten voorkom je dit grotendeels.
Oogsten: vanaf de late herfst tot in het begin van het volgende jaar.

Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Boerenkool
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram