Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Andijvie

Andijvie

Andijvie is er in veel soorten, van zomer-, herfst- en winterandijvie. Veel soorten zomerandijvie kun je pas na half mei en vaak pas na half juni buiten zaaien. Andijvie die te vroeg is gezaaid, kan snel doorschieten, dus moeten we rekening houden met de aangegeven tijden, zoals op het zakje wordt vermeld.

Andijvie Nuance is de andijvie die in de Bijenhoek wordt gekweekt en is geschikt voor zomer- en herfstteelt. Het is een kwekerskwaliteit en dit ras schiet niet snel door..


Zaaitijd: Vanaf maart- april onder glas (20-22gr). Vanaf mei tot eind juli buiten in de volle grond. Het uitplanten kan vanaf dat de plantjes ca. 4 cm groot zijn, op 30 x 30 cm afstand van elkaar. Door niet te ver uit elkaar te planten, krijg je mooiere kroppen, omdat ze tegen elkaar aan groeien. Na het uitplanten de plantjes goed vochtig houden.
Standplaats: zonnig tot half schaduw.
Bemesting : normale bemesting.
Oogsten: zodra de kroppen mooi vol zij, afhankelijk van zaaitijd van mei t/m eind oktober. Het ras Nuance geeft mooie grote kroppen.

Home » Bijenhoekweetjes » Moestuin » Andijvie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram