Deze echte Tijm is een meerjarig kruid, eigenlijk een laagblijvend heestertje, want de takjes verhouten. De fijnbladige planten zijn vooral schitterend als ze bloeien. Tijm is onmisbaar in de kruidentuin, maar past ook uitstekend in de siertuin. Een
geliefd keukenkruid met tal van toepassingen in allerlei gerechten. Hoogte 30 cm.
Zaaien: in maart op een zaaibed onder glas of in april-mei buiten in de volle grond. Maak de zaaigrond goed vochtig. De grond mag absoluut niet vers bemest zijn. Tijm groeit het best op wat arme schrale grond. Het zaad kiemt zeer onregelmatig. Plant de opgekomen plantjes in mei uit op regels (of rijen) die 30 cm uit elkaar liggen. Houd in de rij 20 cm afstand tussen de plantjes aan.
Oogst: de jonge takjes met blaadjes. Deze kunnen ook gedroogd worden.
Toepassing: bij vlees-, wild- en eiergerechten en allerlei sauzen. Verder bij worteltjes, tomaten, bietjes, tuinbonen en andere boonsoorten.