Home » Bijenhoekweetjes » Kruidentuin » Peterselie

Peterselie

Peterselie (snij)

Dit ras geeft stevige planten met een breed, niet gekruld blad. De smaak van het blad is sterk aromatisch en past bij allerlei gerechten.
Zaaien: Voor de vollegrondsteelt zaait u in de periode maart-juni, ook op regels met 20 cm tussenruimte. Zaai niet te dicht op elkaar.Het duurt vrij lang voor peterseliezaad kiemt, 4 weken is normaal. Tijdens de kiem-periode de grond goed vochtig houden en ook daarna regelmatig water geven. Peterselie heeft nl. veel vocht nodig voor een goede ontwikkeling.

Oogsten: in de vollegrond van juli tot en met september.

Peterselie (gekrulde)

Gekrulde Donkergroene’ vormt laagblijvende planten met fijn, donkergroen
gekruld blad. De smaak van het blad is sterk aromatisch
en past bij allerlei gerechten.
Zaaien: Voor de volle-grondsteelt zaait u in de periode maart-juni, ook op regels met 20 cm tussenruimte. Zaai niet te dicht op elkaar, de planten hebben wat ruimte nodig. Het duurt lang voor peterseliezaad kiemt: 4 weken is normaal. Tijdens de kiemperiode de grond voortdurend vochtig houden en ook daarna regelmatig water geven. Peterselie heeft veel vocht nodig voor een goede ontwikkeling.

Home » Bijenhoekweetjes » Kruidentuin » Peterselie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram