Koriander is een eenjarig sterk geurend kruid. Oorspronkelijk komt koriander uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Alle delen van koriander zijn eetbaar, maar de smaak van bijvoorbeeld de bladeren verschilt erg van de smaak van de zaden. In de Bijenhoek wordt koriander in de Kruidentuin gekweekt. Koriander staat graag in de zon en houdt van losse grond die kalkhoudend en humusrijk is. Dit bevordert de groei. Druk de zaadjes ongeveer 1 cm de grond in en dek ze af. Zorg ervoor dat je de grond de eerste twee weken tot de kieming goed vochtig houdt. Oogst de koriander door de steeltjes met blaadjes dichtbij de grond af te knippen, als ze 10 tot 18 centimeter lang zijn. Gebruik de verse scheuten om mee te koken, de oudere blaadjes kunnen bitter smaken. Korianderblaadjes kun je alleen vers verwerken in gerechten, de zaadjes gebruik je gedroogd. De smaak van koriander is zoet en anijsachtig. Gebruik nooit te veel koriander in een gerecht want het aroma is vrij sterk. Koriander past goed bij de smaken van knoflook, kokos, citroen en gember. Roerbak gerust eens wat koriander mee of verwerk het in een lekkere stoofschotel. Ook salades kun je prima op smaak brengen met dit kruid.