Appels

Appel Jacques Label

De Jacues Label appel is middelgroot tot groot. Hij heeft veel vruchtsap en een aangename zachtzure smaak. De bloeitijd is in april en de bloesem heeft een roze kleur, het vruchtvlees is geel met rode strepen. De vroeg geoogste appels hebben vrij zacht, sappig en aromatisch, zuur vruchtvlees. Deze zijn zeer geschikt als hand-, moes- of kookappel. Na bewaren worden de appels zoeter. Je kunt de appel uit de hand eten, er appelmoes of compote van maken en is ook geschikt voor sap, om te bakken of te drogen. De appel is niet zelfbestuivend, vandaar dat de tweede appelboom in de boomgaard, de James Grieve geschikt is als de bestuiver.

Appel James Grieve

De James Grieves is een sappige appel met een zachtzure smaak. James Grieve appels werden in heel Europa geteeld. De James Grieve is voor ouderen een appel waaraan veel jeugdherinneringen kleven, de populariteit van de appel daalde echter. James Grieve is een middelgrote groenrode zomerappel met mooie blos aan zonnezijde, dé ideale zomerappel wel stootgevoelig ! Het vruchtvlees is geelachtig wit met zachtzure smaak en fijn aroma. De eerste appels kunnen al in augustus geplukt worden. De appel is zelfbestuivend  en wordt in de Bijenhoek ook gebruikt als de bestuiver van andere rassen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram